Thursday, June 18, 2015

Utstilling i "Kunstnergata" i Lillesand

Utstillingen i Østregate - "Kunstnergata" i Lillesand

er åpen under LillesandsDa'ene og i juli.

Fra lørdag 20. - søndag 28. juni  kl. 11 - 16

"Karis malerier er særpreget, og gjenkjennelige i sin egen stil. Menneskene, som alltid er tilstedeværende i hennes bilder, er malt skissemessig og gjennomskinnelige. Dette forklarer hun med at vi alle preges av våre omgivelser, og er sårbare i våre livsfaser. Med få strek gjengir hun menneskenes personlighet og livssituasjon. Hun betegnes som en sterk kolorist. Hun stiller seg ydmyk til maleriets tradisjon og betegner seg selv som ekspresjonist. Bildene males i høyt tempo. Ofte kan alle streker bli stående og gi et spennende uttrykk av at bildet lever, og kan diktes videre i. Bildene er innkjøpt av bedrifter og kommuner i hele Norge."

Gerlindes malerier og akvareller handler om vill natur fra Norge, Island og Østerrike. Jo mer vill, mørk og stormende natur, desto bedre. Oppveksten i de Østerrikske alper har satt sitt preg. Så får vi se om Gerlindes kjærlighet til Setesdalen etter hvert gir et mildere uttrykk.

Anne Elisabeths malerier inviterer i sine abstraksjoner til fantasier om mennesker og dyr som en del av naturen og universet. Dvs bitte små og betydningsløse mot universets krefter.

Både Gerlinde og Anne Elisabeth ble tildelt "The Sandro Botticelli Prize" dette året for sin originale og stilistiske søken.

Alle tre ble antatt i årets "International Contemporary Artists vol. X"

Anne Elisabeth

No comments:

Post a Comment