Presentasjon

Studio Xpremental er rammen om oss og vår bildekunst i det offentlige rom. Vi har hvert vårt atelier på Byglandsfjord i Setesdal hvor vi befinner oss komfortabelt nærmere naturen enn bylivet.
Flere bilder kan sees på. Etter hvert fylles denne bloggen opp med nye malerier og nyheter om utstillinger.
Vi har  også våre Facebook sider hvor vi kan kontaktes for mer informasjon....


Anne Elisabeth Nitteberg
Da jeg var liten, var jeg allerede fascinert av stjernehimmelen og særlig melkeveien som gikk som et hvitt, blinkende bånd over huset og forsvant inn i natten. Det var som om jeg ble trukket med ut i mørket. Jeg er født på et lite sted utenfor Oslo. Allerede den gang var det et militært senter og flere forskningssentre og etter hvert som årene gikk har lysforurensningen blitt så stor at det er ikke lett å se noen stjerner på himmelen i det hele tatt. Planen med Kunst- og håndverkskolen ble skrinlagt, men ikke lengselen etter å male. Etter mer enn 40 år med IKT har jeg vært med på veien mot det «smarte» samfunn og er ikke lenger imponert av det, i stedet er jeg på Jakt etter tilværelsens innerste vesen ...
Alt du kan se, men som egentlig ikke er der ...
Hva jeg ser som ikke du ser ...
Hva andre ser som ikke vi ser ...
Egentlig er vi alle på samme reise.
Uten kart og mål annet enn at målet er ved reisens ende.
Vi kan gjøre reisen bedre.
Vi kan frigi vår kjærlighet til omgivelsene våre.
Vi kan lede an i vårt eget liv.
Nyte øyeblikket.
Se det vi ser.
Tolke det slik vi vil.
Gerlinde Streit
Født i Østerrike, flyttet til Norge i 1981.
På mine reiser rundt i verden, vinter som sommer, med skisseblokken i vesken har jeg opplevet de forskjelligste landskaper. Fra høye utilgjengelige fjell, til ensomme steinete strender og forkrøblete, forblåste trær og ville stormende himler og besettende lysscener. Spesielt er jeg fascinert av lyset i det Islandske landskapet.
Jeg elsker alt. Hjemme i Norge drømmer jeg det opp igjen på lerret og papir.  

Gerlinde - A Elisabeth

No comments:

Post a Comment